UMS - Universal Management System
Tűzriasztás vagy támadásjelzés esetén az ember természetes reakcióidejétől is függ, hogy mennyi idő alatt hozzuk meg a helyes döntést. Ennek az időnek a minimalizálására fejlesz-tette ki a Securiton az UMS szoftvert (Universal Management System – Univerzális Menedzsment Rendszer). Az intuitív, jól strukturált felhasználói felület biztosítja, hogy minden a helyén legyen, amikor egy stresszes helyzetben döntést kell hozni. Ezzel minimálisra csökkentve az emberi élet vagy tulajdon veszélyét.

A sokoldalúság messze a legkiemelkedőbb vonása a Securiton UMS szoftvernek. A moduláris felépítésnek köszönhetően megbízhatóan használható a kicsi rendszerektől kezdve a több tucat alrendszert tartalmazó nagyvállalati környezetben is. Ideális esetben a riasztások, a grafikák és a vezérlések külön-külön monitoron jelennek meg, de az UMS hatékonyan működik egyetlen monitorral is. Szükség esetén gyorsan és egyszerűen bővíthető. Az alrendszerekről automatikusan történő adatgyűjtés sok időt takarít meg a konfiguráció során.

Az UMS bármilyen típusú alrendszer intelligens idegközpontja. Könnyen felügyelheti és kezelheti vele a tűzjelző- és behatolás jelző rendszerét, valamint a CCTV és beléptető rendszert, nem is említve egyéb típusú rendszereket. Egy vagy több monitorral az összes rendszer áttekinthető, beleértve az állapotukat, az üzeneteket, és természetesen a riasztásokat is.
Az UMS igazi előnye akkor mutatkozik meg, amikor riasztás történik. Ekkor automatikusan utasítja a felhasználót a megfelelő intézkedésekre, valamint a részletes riasztási ablakban fotókat, alap-rajzokat és egyéb lényeges információkat biztosít. Az optimális felhasználói támogatással az UMS szakszerűen és hatékonyan működtethető másodlagos feladatként pl. egy kapcsolótábla üzemeltető által.

Az UMS az operációs rendszerektől független, így ideális minden jelenlegi és jövőbeli platform esetén. Ehhez hasonlóan nyitott a különböző alrendszerek integrálása is. Függetlenül attól, hogy a rendszerek mikor (vagy kik által) kerültek telepítésre, a megfelelő felületet használva mind csatlakoztatható. Az UMS ezen felül nagyon jó memóriával rendelkezik: naplófájlban tárol minden üzenetet és riasztást csakúgy, mint minden felhasználói műveletet. Ez azt jelenti, hogy minden esemény utólag rekonstruálható és elemezhető. A rendszer egésze titkosított kommunikációval és jelszavas hozzáféréssel védett. A hozzáféréshez különböző felhasználói szintek állíthatóak be.Az UMS felügyeleti rendszer legfontosabb előnyei
  • Rugalmasság: gyors alkalmazkodás az új követelményekhez
  • Teljes megoldás: magába foglalja az összes felügyeleti és biztonsági rendszert
  • Biztonság: gyors reakcióidő, titkosított kommunikáció, jelszóval védett hozzáférés
  • Költséghatékonyság: egyszerű beállítás, minimális szervizigény
  • Biztos befektetés: meglévő és jövőbeni rendszerek integrációja
  • Tapasztalatok és tudás: az UMS a piac egyik vezető biztonsági szakértője, a svájci Securiton AG terméke.Gyártói honlap: LINK

További részletek...
© 2011 Securiton Kft.
[IT]